Sona

Impreza charytatywna na rzecz Julii Janik

2014-02-03 12:59:00

 

Impreza charytatywna na rzecz Julii Janik.
Jak zgodnie podkreślają częstochowskie portale -  takiej akcji charytatywnej dawno w Częstochowie nie było. Chodzi przede wszystkim o pomysł. Jej organizatorzy - Częstochowska Grupa Kulinarna zamiast koncertu zaproponowali kulinarne show w wykonaniu mistrzów w tej dziedzinie. Także nam pomysł spodobał się, dlatego wsparliśmy akcję. Impreza odbyła się w hotelu Mercure 24 stycznia i została zorganizowana, by pomóc 14 letniej Julii, która cierpi na nowotwór.
Popisowe dania można było wylicytować. Niektóre, dzięki temu, że poszły „pod młotek” osiągnęły cenę ponad 200 złotych! Dla Julii gotowali Andrzej Szuszkiewicz, który jest szefem kuchni hotelu Mercure (impreza odbyła się właśnie w tym hotelu), a także: Bartosz Musiał, uczestnik konkursów kulinarnych, Amin Fakhari, szef kuchni orientalnej, Paweł Antas, prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Jarosław Antas, mistrz kuchni śląskiej, uczestnik mistrzostw Polski w carvingu.
Julii, ze względu na stan zdrowia, nie było podczas imprezy, ale pozdrowiła jej uczestników i podziękowała za zaangażowanie w wyemitowanym nagraniu video.
14 letnia Julia choruje na rzadki nowotwór złośliwy tkanek miękkich i kości – mięsaka maziówkowego.
Julia interesuję się modą i fotografią, a także lubi czytać książki i… uczyć się. Informacje na temat tego w jaki sposób można pomóc nastolatce znaleźć można na stronie: www.juliajanik.pl

Impreza charytatywna na rzecz Julii Janik.
Jak zgodnie podkreślają częstochowskie portale -  takiej akcji charytatywnej dawno w Częstochowie nie było. Chodzi przede wszystkim o pomysł. Jej organizatorzy - Częstochowska Grupa Kulinarna zamiast koncertu zaproponowali kulinarne show w wykonaniu mistrzów w tej dziedzinie. Także nam pomysł spodobał się, dlatego wsparliśmy akcję. Impreza odbyła się w hotelu Mercure 24 stycznia i została zorganizowana, by pomóc 14 letniej Julii, która cierpi na nowotwór.
Popisowe dania można było wylicytować. Niektóre, dzięki temu, że poszły „pod młotek” osiągnęły cenę ponad 200 złotych! Dla Julii gotowali Andrzej Szuszkiewicz, który jest szefem kuchni hotelu Mercure (impreza odbyła się właśnie w tym hotelu), a także: Bartosz Musiał, uczestnik konkursów kulinarnych, Amin Fakhari, szef kuchni orientalnej, Paweł Antas, prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Jarosław Antas, mistrz kuchni śląskiej, uczestnik mistrzostw Polski w carvingu.
Julii, ze względu na stan zdrowia, nie było podczas imprezy, ale pozdrowiła jej uczestników i podziękowała za zaangażowanie w wyemitowanym nagraniu video.
14 letnia Julia choruje na rzadki nowotwór złośliwy tkanek miękkich i kości – mięsaka maziówkowego.
Julia interesuję się modą i fotografią, a także lubi czytać książki i… uczyć się. Informacje na temat tego w jaki sposób można pomóc nastolatce znaleźć można na stronie: www.juliajanik.pl